Sos Dziki Bill Habanero X: to do niedawna najostrzejszy sos Dzikiego Billa, a również najpopularniejsza pozycja w naszym asortymencie. Na uderzenie ostrości nie trzeba długo czekać, a jego smak i palenie utrzymuje się przez dłuższy czas. Piekielnie ostry dla początkujących i idealny sos użytkowy dla chiliheadów! Pomimo swojej ostrości, Habanero X nie ustępuje smakiem swoim braciom, a są tacy, którzy twierdzą, że smakuje znacznie lepiej.
Skład sosu Habanero X: Przecier pomidorowy (pomidory, sól, kwas cytrynowy), papryka Habanero, cebula, sok z cytryny, cukier, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, czosnek, sól, syrop klonowy, papryka wędzona.
#Yolo: to najostrzejszy sos w stałej ofercie Dzikiego Billa (ostrzejszy jest wyłącznie limitowany Ninja). Yolo jest taki jak papryczka z której został stworzony. W pierwszej chwili udaje niewiniątko, aby chwilę później zacząć piec w przełyku i rozgrzać porządnie organizm. Zimno? Zjedz #Yolo! Papryczki Naga mają lekko kwaskowaty posmak, ale to nie przez niego popłyną Ci łzy szczęścia.
Skład sosu #Yolo: Papryka Naga Jolokia, przecier pomidorowy (pomidory, sól, kwas cytrynowy), ocet, cebula, sok z cytryny, cukier, olej rzepakowy, czosnek, sól.
Lub (poza sezonem #Yolo powstaje również z suszu w ilości będącej odpowiednikiem świeżych papryk – różnica jest w zasadzie niewyczuwalna): przecier pomidorowy (pomidory, sól, kwas cytrynowy), ocet, cebula, sok z cytryny, cukier, papryka Naga Jolokia (susz), olej rzepakowy, czosnek, sól.
Ninja: najostrzejszy sos Dzikiego Billa i jeden z ostrzejszych sosów kiedykolwiek wyprodukowanych w Polsce.
Jak na skutecznego wojownika przystało, nie skrada się zbyt długo, ostrość atakuje po 2-3 sekundach i utrzymuje się kilka dobrych minut. Sos należy stosować ostrożnie, najlepiej najpierw sprawdzić jego ostrość próbując niewielkiej ilości naniesionej np. na wykałaczkę.
Skład sosu Ninja: papryka Carolina Reaper (33%), esencja z herbaty sencha, pulpa pomidorowa (pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet ryżowy, cukier, czosnek, czosnek, cebula, olej rzepakowy, sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sól
Lub (poza sezonem Ninja powstaje również z suszu w ilości będącej odpowiednikiem świeżych papryk (różnica jest w zasadzie niewyczuwalna).
Skład sosu Ninja: esencja z herbaty sencha, pulpa pomidorowa (pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet ryżowy, cukier, czosnek, cebula, papryka Carolina Reaper (susz), olej rzepakowy, sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), sól
Produkty mogą zawierać ziarna zbóż, sezamu, gorczycy, orzechy oraz seler.
Objętość: 3×200 ml