Darmowa dostawa od 250 zł

Dziki Bill w Kolegach!

2025-08-21 12:56:00

Koledzy lubią wyraziste potrawy z przyjemnym pieczeniem, więc nie mogło u nas zabraknąć ostrych sosów!

Dziki Bill to polska marka oferująca szeroki zakres stopni ostrości swoich produktów. Różnorodność smaków sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie! Wolisz delikatne pieczenie w azjatyckim stylu? Wybierz Pandę, która dzięki połączeniu imbiru, oleju sezamowego i czosnku sprawia wrażenie umamicznej bomby gotowej podkręcić każdego nudnego kurczaka z ryżem którego zjadasz za każdym razie po powrocie z siłki. Jeśli szukasz czegoś ostrzejszego celuj w Habanero X w którym świeżutkie habanero zaskoczy Cię owocową rześkością, a po chwili kapsaicyna zacznie przyjemnie rozpalać w ustach. Młodszym bratem Habanero X jest klasyczny Habanero, a różni się tym, że do jego produkcji oprócz habanero w proporcjach 1:1 dodawane jest klasyczne chili. Czyni go to bardziej delikatnym i mniej ostrym przy równoczesnym zachowaniu paprykowej owocowej rześkości. Więcej o papryce habanero przeczytasz tutaj.

Owocowe szaleństwo

Dla fanów sałatek owocowych w ofercie znajdują się aż trzy różne sosy mango. Klasyczny - Hula - idealnie nada się do dressingów, kurczaka czy krewetek. Wersja z curry - Hula Curry - świetnie sprawdzi się do curry wursta, frytek i oczywiście do curry na mleku kokosowym. Hula X to z kolei podkręcona wersja klasycznej Huli dla entuzjastów mango szukających ostrzejszych doznań. Babushka to prawdziwy hołd dla babcinych przetworów w postaci połączenia jagód ze śliwkami, ale to nie koniec! Wszystko podkręca susz habanero! 

A może BBQ?

Czymże byłoby lato bez grillowania? No właśnie... też tak myślimy ;) Tak się składa, że Dziki Bill ma w swojej ofercie dwa fenomenalne sosy BBQ, które do grilla będą jak znalazł! Pierwszy, klasyczny - Iskra - to słodko-dymna esencja tego co najbardziej lubimy w sosach używanych do potraw z grilla. Coś dla fanów klasycznej wędzonki. Musisz spróbować! Jabali - tutaj już do gry wkracza chipotle, czyli suszone wędzone jalapeño. Jest to sos dużo bardziej złożony niż Iskra. Wspomniane wczesniej chipotle wspomagane jest przez śliwki, sos rybny i piwo grodziskie co wszystko razem składa się na bardzo intensywne doznania smakowe.

Super hot

Dla bardziej zaawansowanych ostrożerców, którzy szukają mocniejszych doznań Dziki Bill ma w swojej ofercie coś specjalnego. Sosy Yolo, Ninja i Nie zesraj się to najostrzejsze sosy w ich portfolio. Yolo wytwarzany jest z suszu papryki Naga Jolokia (Ghost pepper) i jest najbardziej wytrawną opcją. Ciekawostką jest fakt, że papryki Naga Jolokia w Indiach (czyli tam skąd pochodzi) używa się powszechnie jako narzędzie do odstraszania słoni z posesji! Jesli nie jesteś słoniem to nie ma się czego bać ;) Ninja to sos z papryki Carolina Reaper - do niedawna najostrzejszej papryki świata. Kompozycję dopełnia herbata sencha i ocet ryżowy. Najostrzejszy to Nie zesraj się (NZS) w którym za ostrość odpowiadadają wcześniej wspomniane Naga Jolokia i Carolina Reaper, a także Trinidad Scorpion i ekstrakt z kapsaicyny o wartości 1,6mln SHU! 

Diagnoza? Świetne produkty!


Dziki Bill to gwarancja najwyższej jakości, smaku i naturalnego składnika. Sosy są pasteryzowane, więc zbędne są konserwanty, a najwyższej jakości składniki gwarantują pełnię smaku bez potrzeby użycia sztucznych polepszaczy. Zawsze warto miec flachę albo dziesięć w lodówce, bo kto wie kiedy najdzie nas ochota na coś ostrego!

Autor}:Administrator Sklepu